Uygulamalı Bilimler Fakültesi
02/07/2024 13:05:06 - 02/07/2024 13:05:06 - 551 Okunma

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 29 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 16.00’da Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Cahit Irgat Sahnesinde gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Yusuf GÜLER, Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan SARIÇAM, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Lüleburgaz Kaymakamı Salih YÜCE, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem EKŞİ, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre ÇEVİK fakülte akademik - idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Fakülte Birincisi, Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencisi Özge BAŞARAN, mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem EKŞİ, açılış konuşmasında düzenlenen mezuniyet töreninin hem fakültenin ilk mezuniyeti olması hem de dekan olarak ilk mezuniyet töreni olması bakımından büyük önem taşıdığını belirterek, "29. 06. 2020 tarihinde kurulan fakültemiz, bugün itibariyle Yüksekokul döneminden 47 ve fakültemizden 113 olmak üzere toplam 160 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşamaktadır. Öğrencilerimiz diplomalarını alarak mezun oluyorlar; ancak bu, öğrenmenin bittiği anlamına gelmiyor. Hayat boyu öğrenmeye devam etmelisiniz. Zira dijital çağımızda nasıl ki akıllı telefonlarımıza sürekli güncelleme geliyor, sizler de kendinizi sürekli yeni donanımlar elde ederek kendinizi güncellemelisiniz. 

Diğer taraftan uluslararası güç dengeleri ve küresel kapitalist sistemin yeniden dönüştüğü ve bu bağlamda bir geçiş dönemi olan çağımızda hayatta kalma ve iş bulmanın yolu, kendinizi yeni teknolojilerle güncellemenizden geçmektedir. Maalesef şansız bir nesil olarak pandemi, iklim değişikliği, savaşlar hatta nükleer silahların kullanımı ve Üçüncü Dünya Savaşı gibi söylemlerinin arttığı bir dönemde yaşayan siz değerli öğrencilerimizin gelecek kaygısı yaratan bu belirsizlik döneminde güçlü bir şekilde ayakta durabilmesi, yeni teknolojilere hakimiyetinizle orantılıdır. Zira günümüzde ‘yaşamak için teknoloji’ mottosu geçerlidir. Çünkü küresel kapitalist sistem, teknolojiyle eklemlendiği ve bir nevi evlendiği için bu çağda teknoloji ayakta kalmanın ve iş bulmanın anahtarı haline gelmiştir. Bu nedenle siz değerli mezunlarımıza teknolojik bilgi ve donanımlarınızı artırmanızı önemle tavsiye ederim.

Günümüzde dünya ekonomisinin iş-istihdam üretemediği durumda artık dijital iş, esnek iş ve proje tabanlı iş üretme dönemi geçerli olmaya başlamıştır. Eğitimden ticarete her şeyin dijitale taşındığı çağımızda mezunlarımıza dijital teknolojiler ve yapay zekâ konusunda kendilerini geliştirmelerinin varoluşsal bir zorunluluk olduğunu önemle hatırlatmak isterim. İlk mezunlarımız olarak fakültemizi başarı hikayelerinizle kariyer günlerimizde temsil edeceğiniz temennisiyle sizlere bundan sonrası hayatınızda başarılar dilerim" dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, yaptığı konuşmada mezun öğrencilerin çok çalışıp büyük bir özveri göstererek bugünlere geldiklerini söyledi. Mezun öğrencilerin başarılı olacaklarına dair inancının tam olduğunu dile getiren Prof. Dr. AKA, "Sizler de daha önce mezun ettiğimiz öğrencilerimiz gibi başarılarınızla bizleri gururlandıracaksınız. Mezuniyetinizde büyük emekleri olan başta aileleriniz olmak üzere, Uygulamalı Bilimler Fakültemizin değerli öğretim elemanlarına ve idari personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda en başta sağlık, daha sonra da başarı ve mutluluk diliyorum. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu. 

Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan SARIÇAM ise gerçekleştirdiği konuşmada mezun olan öğrencilerimizi tebrik etti. Mezunlarımızın aldıkları eğitimle topluma faydalı bireyler olarak katkıda bulunacaklarına inandığını ifade eden SARIÇAM, "Geleceğiniz aydınlık ve umut dolu olsun. Her birinize meslek hayatınızda ve özel yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve başarı belgesi takdim edildi. Ardından keplerin havaya fırlatılmasıyla mezuniyet töreni sona erdi. 

2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni

Facebook Twitter Google Plus
mezuniyet töreni 2023-2024
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.