Uygulamalı Bilimler Fakültesi
23/03/2021 12:30:14 - 26/07/2023 12:30:14 - 2146 Okunma

Değerli Öğrencilerimiz,

Kırklareli Üniversitesi'ne ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi'ne hoş geldiniz.

 

Ulaşım ve Eğitim: Fakültemiz; Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Yerleşkesinde yer almaktadır. Derslerimiz bu binada işlenmekte ve öğretim elemanlarımızın odaları da burada bulunmaktadır. Adres ve kroki için web sayfamızdaki iletişim sekmesine bakabilirsiniz.

 

Üniversite İmkanları: Fakültemizin bulunduğu Lüleburgaz ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait kız öğrenciler için 384 kişilik, erkek öğrenciler için ise 400 kişilik yurt mevcuttur. Ek olarak Lüleburgaz’da çok sayıda özel yurt, pansiyon ve otel yer almaktadır. Yurt ve barınma imkânlarıyla birlikte Üniversitemizi tanımak ve hakkında bilgi edinmek için Üniversitemizin hazırladığı ve güncel tutulan Aday Öğrenci sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

YÖK Puan Bilgileri: Fakültemiz bölümlerinin puanlarına ve diğer istatistik bilgilerine ulaşmak için ilgili bölümün üstüne tıklayınız.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü  

Finans ve Bankacılık Bölümü

Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü

Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Taban ve Tavan Puanları ile 2023 Yılı Kontenjan Kılavuzu için Tıklayınız.

 

Öğrenim Ücreti: Fakültemizde Birinci öğretim öğrencilerinin katkı payları Devlet tarafından karşılanmaktadır. İkinci öğretim öğrencileri ve diğer koşullardaki öğrencilerimiz için Katkı payı/öğrenim ücretleri15.07.2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına istinaden belirlenmiştir.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/07/20230715-9.pdf

Değişim Programları: Fakültemizde Erasmus ve Farabi programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışı öğrenim hareketlilikleri ile farklı akademik çevrelerde bulunarak eğitim- öğretim hayatları ile akademik çalışmalarına, sosyal gelişim süreçlerine ve kariyer planlarına olumlu bir etki sağlanması hedeflenmektedir. Bu programlar kapsamında öğrencilere karşılıksız mali destek sağlanmaktadır. Değişim programları hakkında bilgi sahibi olmak için KLU Erasmus ve KLU  Farabi  sayfalarına bakabilirsiniz.

https://erasmus.klu.edu.tr/

https://farabi.klu.edu.tr/

Yemek Yardımı: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Fakültemize ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimize yemek yardımında bulunulmaktadır.

Kısmi Zamanlı Çalışma: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Fakültemize ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimiz ''Kısmi Zamanlı Çalışma'' kapsamında fakültemizde çalışabilmektedir

Eğitim ve Öğretim Modeli: Fakültemizde Finans ve Bankacılık, Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Muhasebe ve Finans Yönetimi olmak üzere 3 bölümüz bulunmaktadır. Fakültemizdeki bölümlerin eğitimlerin süresi 4 yıldır. Fakültemizde yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Fakültemiz Finans ve Bankacılık ile Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümlerinde 7+1 İş Yerinde Eğitim modeli uygulanmaktadır. Bu eğitim modeline göre bu bölümlerde öğrenim gören öğrencilerimiz, 7 dönem okulda teorik dersleri aldıktan sonra 1 dönem işletmelerde uygulamalı eğitim almaktadır. Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünde ise 40 günlük zorunlu staj programı bulunmaktadır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan Staj Seferberliği kapsamında staj yapan öğrencilerimizin sigorta vb. işlemleri fakültemizce yürütülmektedir.

Koşul ve Açıklamalar: Üniversite tercihleri sırasında fakültemizi tercih edecek öğrencilerimiz için özel koşul/açıklama bulunmamaktadır.

Akredite Programlar: Fakültemizdeki bölümlerimizde akredite edilen program bulunmamaktadır.

Akademik Kadro: Fakültemiz akademik kadromuzu öğrenip tanımak için Akademik Kadro  sayfamıza bakabilirsiniz. Tüm öğretim elemanlarımızın belirttiği e-posta hesapları üzerinden her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Sınıf Danışman Hocaları: Sınıfınızla ilgili ders seçimleriniz gibi işlemleri beraber yürüteceğiniz öğretim elemanlarınıProgram Danışmanları sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Önemli Tarihler: Eğitim başlama, bitiş, vize, final, bütünleme gibi tarihlerinizi Akademik Takvim sayfasından öğrenebilirsiniz. Bölüm ders programları ve vize, final, bütünleme programları  Fakültemiz web sayfasında yer almaktadır.

Bölüm Tanıtımları: Hem Fakültemiz hem de Bölümlerimiz hakkında diğer birçok bilgiyi her sene düzenlediğimiz ancak salgın sebebiyle ara vermek zorunda kaldığımız oryantasyonlarımızdan öğrenebilirsiniz, son oryantasyon dosyamız ana sayfamızda yer almaktadır. Ayrıca faaliyetlerimiz, etkinliklerimiz, kitaplarımız, basında yer alan haberlerimiz, mezunlarımızın görüşleri gibi birçok bilgiye yine ana sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Önemli 1: KLU e-posta adresinizi almak için Bilgi İşlem sayfasındaki süreçleri izleyebilirsiniz.

Önemli 2: E-posta adresinizi aldıktan sonra ders seçimlerinizi OBS sayfasından yürütebilirsiniz.

Önemli 3: Uzaktan öğretim süreçleriniz hakkında bilgi sahibi olmak için Uzaktan Eğitim sayfasındaki rehberlere bakabilirsiniz.

Aday Öğrenci Portalı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.