04/04/2024 14:59:46 - 04/04/2024 14:59:46 - 549 Okunma

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Stajı Yapacak Öğrencilerin Dikkatine;

Staj yapmak isteyen öğrencilerin, staj takviminde belirtilen son başvuru tarihine kadar aşağıda belirtilen staj evraklarını şahsen Fakültemize ulaştırmaları gerekmektedir.

1. Staj Kabul Formu için tıklayınız. (işyeri onaylı haliyle 3 asıl nüsha düzenlenecektir.)
  1. T.C. Kimlik Kartı / Nüfus cüzdanı fotokopisi
  2. SGK Müstehaklık Sorgulama Belgesi (Ayrıntı için tıklayınız.)
  3. İşletme Staj Sözleşmesi için tıklayınız.  (Üç asıl nüsha düzenlenecektir. İşyeri ve öğrenci tarafından her sayfasının paraflanması ve imzalanması gerekmektedir.)
  • Staj sürecinin işleyişi için Staj Süreci Akışına bakabilirsiniz.
  • Staj yaparken ve staj dosyası hazırlarken dikkat etmeniz gereken hususlar için Detaylı Staj Anlatımına bakabilirsiniz.
  • Staj yeri, işleyişi ve prosedürü (Yetkili imzaları, staj yeri zamanı ve devamı, staj dosyasının doldurulması vs.) ile ilgili bilgiler için Staj Yönergesini okuyunuz.

2024 YILI

16 Eylül 2024

30 Eylül 2024

01 Kasım 2024

Not: Cumartesi, Pazar ve Resmi Tatillerde staj yapılmayacaktır.

Staj yapacak öğrenciler, mutlaka kendileri için belirlenen ve stajlarından sorumlu öğretim elemanı bilgisine OBS’ den ulaşmalıdır.

Fakülteye staj başvuru evraklarını teslim edecek öğrenciler; evrak tesliminden önce staj evraklarını uygulamalı eğitimler komisyonuna imzalatması ve daha sonra Fakülte Evrak Kayıt bürosuna teslim etmesi gerekmektedir.

STAJ BAŞVURUSU ONAYLANDIKTAN SONRA HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER;

1. Ek-2 Staja Başlama Yazısı için tıklayınız.

2. Ek-3 Staj Değerlendirme ve Sonuç Formu için tıklayınız.

3. Staj Başarı Formu (İşyeri ve fakülte nüshası olmak üzere 2 asıl nüsha)

4. Dış kapak, iç kapak (Fotoğraflı), günlük form, takip çizelgesi ve arka kapaktan oluşan PDF dosyası (Staj gün sayısına göre seçilecek)

Bölüm

20 iş Günü Staj

Sorumlu Öğretim Elemanı

40 İş Günü Staj

Sorumlu Öğretim Elemanı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Dr. Öğr. Üyesi İhsan AKTAŞ

Dr. Öğr. Üyesi Ebru BİLGEN KOCATÜRK

Finans ve Bankacılık

Doç. Dr. Berna AK BİNGÜL

STAJ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER;

• Stajların kapsam ve içerikleri ilgili diğer sorularınız için sorumlu öğretim elemanından bilgi alabilirsiniz.
  • Başvuru olmadan yapılan stajlar kesinlikle geçerli değildir. Fakülte Kurulunun onayından geçemeyen öğrenci, staja başlayamaz.
  • Öğrencinin staja başladığı ilk gün mesai bitimine kadar, işyeri yetkilisi tarafından imzalanan Staja Başlama Yazısı e-posta ile ubf@klu.edu.tr adresine gönderilmeli ayrıca belgenin aslı 1 (Bir) hafta içinde Fakültemize gönderilmelidir. Staja Başlama yazısı gönderilmeyen öğrencilerin stajı iptal edilecektir.
  • Staj başlangıcında; staj dosyasının içerisinde yer alan 2 adet Gizli ibareli Staj Başarı Formu (işyeri ve fakülte nüshası), işyeri yetkilisine teslim edilmelidir.
  • Staj dosyaları, Ek-3 Staj Değerlendirme ve Sonuç Formu ile Gizli ibareli Staj Başarı Formu ekleri ile birlikte staj bitiminden sonra 2 hafta içerisinde elden veya kargo ile Fakültemize teslim edilmelidir. Belirtilen sürede staj dosyanız teslim edilmemesi durumunda stajınız geçersiz sayılacaktır.
  • Gizli ibareli Staj Başarı Formunun fakülte nüshası, işyeri tarafından “GİZLİ” kaydı ile yetkili kişi tarafından zarfın ağzı kapatılıp onaylanmış olarak gizlilik kuralları içerisinde öğrenci aracılığıyla staj dosyası ile birlikte fakülteye teslimi sağlanmalıdır. Gizli ibareli Staj Başarı Formunun zamanında teslim edilmemesi durumunda staj geçersiz sayılacaktır.
  • İmza/Kaşe ibaresi bulunan yerlerde hem imza hem de kaşe gerekmektedir. İmza ve kaşe gerektiren tüm kısımlar unutulmamalıdır.
  • Staj başvurusu kabul edilen öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası Fakültemiz tarafından yapılacaktır. SGK işe giriş bildirgelerinizi staj başlama tarihinden birkaç gün önce e-devlet üzerinden temin edilebilir.
  • Bölüm Uygulamalı Eğitimler Komisyonu tarafından uygun görülmeyen stajlar gün sayısı ve staj konusu belirtilerek kısmen veya tamamen reddedilebilir veya düzeltme talep edilebilir. Düzeltme istenen staj dosyası için ise öğrenci en geç 2 (iki) hafta içinde istenen düzeltmeyi gerçekleştirmek zorundadır. Komisyon 10 gün içinde içerisinde düzeltilmiş dosyayı inceler. Düzeltmenin kabul edilmesi durumunda staj “başarılı” sayılır. Düzeltilmesi istenen dosyanın zamanında teslim edilmemesi veya stajın ikinci kez reddedilmesi durumunda ise staj “başarısız” sayılır.

Adres: Kırklareli Üniversitesi - Uygulamalı Bilimler Fakültesi

İstiklal Mah. İstanbul Asfaltı Yolu Üzeri Küme Evleri No:3/2