Uygulamalı Bilimler Fakültesi
24/03/2021 13:44:02 - 27/10/2023 13:44:02 - 1111 Okunma

TANITIM

Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Finans ve Bankacılık ve Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümleri eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 2023-2024 itibariyle Lisans programlarında 621 öğrenci eğitim görmektedir. 5 profesör, 3 doçent, 8 Dr. Öğretim Üyesi ve 4 araştırma görevlisi (2’si ÖYP kapsamında) olmak üzere toplam 20 akademik personel görev yapmaktadır. Ayrıca okulumuzda 7 idari personel bulunmaktadır.

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu hızlı değişime paralel olarak ekonominin gereksinim duyduğu insan kaynağının nitelikleri de değişmektedir. Günümüz dünyasında teorik bilgilerin yanı sıra, uygulamalı bilgi birikiminin de kazanılması önem taşımaktadır. Sadece bilen değil, bilgilerini uygulamaya aktarabilen, üretken bireyler yetiştirilmesi önem arz etmektedir.

Ülkemizde ve dünyada çok hızlı gelişme gösteren hem özel hem de kamu sektörünün yükselen talepleri doğrultusunda öğrenci yetiştirmek ve öğrencilere globalleşen iş dünyasında doyurucu ve saygın istihdam olanakları yaratmak, ancak istihdam sıkıntısı çekilen uygulamaya dönük alanlarda nitelikli insan kaynağı taleplerine cevap verecek bölümleri açarak mümkün olacaktır.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak Kırklareli'nin en büyük yerleşim yeri olan Lüleburgaz’da, Lüleburgaz Yerleşkesinde konumlanmıştır. Lüleburgaz; Kırklareli’nin en gelişmiş ilçesi olarak sanayi yoğunluğuyla ön plana çıkmaktadır. İstanbul’a yakınlığı ve İstanbul’daki hizmet ve ticaret kapasitesinin gerekliliği, Lüleburgaz’ı Çorlu ve Çerkezköy ile oluşturduğu ekonomik üçgende önemli bir konuma getirmiştir.  Mevcut olan E-5 ve TEM bağlantıları ile konumunun getirdiği lojistik avantajı sayesinde bölgedeki sanayi tesislerinin yurtiçi ve yurtdışı karayolu taşıma operasyonlarına olanak sağlamaktadır. Konum olarak Çerkezköy Gümrük Müdürlüğüne, Avrupa Serbest Bölgesi Gümrük Müdürlüğüne ve Çorlu Havalimanı Gümrük Müdürlüğüne yakındır. İstanbul’dan Avrupa’ya uzanacak olan Hızlı Tren Hattı Projesi’nin güzergahı Lüleburgaz’dan geçmektedir. Ayrıca Güneydoğu Avrupa’nın Lojistik Üssü haline getirilmesi yönünde altyapı ve girişimlerin desteklenmesine açıktır.

Trakya Bölgesinde sanayileşmenin giderek artması öğrencilerimiz için önemli fırsatlar sunmaktadır. Hem bölgenin, hem de Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerine yakın konumu  fakültemizi ciddi anlamda avantajlı kılmaktadır. Biz de Kırklareli Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak, komşu olduğumuz Balkan ülkeleri ve diğer ülkeler ile iş birliği çalışmaları da yaparak, orta ve uzun vadede nitelikli iş gücü ihtiyacını hem bölgemiz hem de ülkemizde karşılamaya katkı sağlamayı, Türkiye'de ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeleri dikkate alarak, çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip, nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Bu amaçları en iyi şekilde yerine getirmek üzere, sahip olduğumuz teknik olanakların yanı sıra akademik ve idari personel yapımız her gün daha da güçlenmektedir.

LİSANS PROGRAMLARI

1- Finans ve Bankacılık Bölümü

2- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü

3- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü

4- Havacılık Yönetimi Bölümü

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

1- Finans ve Bankacılık Tezli Yüksek Lisans Programı

2- Finans ve Bankacılık Tezsiz Yüksek Lisans Programı

DOKTORA PROGRAMLARI

1- Finans ve Bankacılık Doktora Programı

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN ÇALIŞMA ALANLARI

Bankacılık Bölümü mezunları özellikle bankalar başta olmak üzere; leasing ve faktöring şirketleri, aracı kurumlar, finansman şirketleri, yatırım ortaklıkları, bağımsız denetim, değerleme ve derecelendirme kuruluşları, portföy yönetim şirketleri, varlık kiralama şirketleri, sigorta şirketleri, bireysel emeklilik şirketleri vb. para ve sermaye piyasalarında faaliyet gösteren kuruluşlar ile söz konusu piyasaları düzenleyen ve denetleyen TCMB, SPK, BDDK gibi kurumlarda istihdam edilebilmektedir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü; lojistik firmaları, ticaret ve sanayi odaları, ihracatçı birlikleri, dış ticaret sermaye şirketleri, yabancı ortaklı üretim ve yatırım şirketleri, ulusal ve uluslararası perakende sektörü, turizm firmaları gibi firmalarda çalışabilirler. Ayrıca, mezunlarımız akademik kariyer yapabilir veya kendi işlerini de kurabilirler.

Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü mezunları; kamu sektöründe veya özel sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin muhasebe, finans, denetim bölümlerinde, ulusal ve uluslararası kuruluşlarda, bankacılık ve sigortacılık sektöründe muhasebe ve finansman genel koordinatörü, daire başkanı, maliyet muhasebesinden sorumlu yönetici, muhasebe uzmanı, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, iç denetçi, bağımsız denetçi, vergi danışmanı, mali analist, portföy yöneticisi, vergi müfettişi, gelir uzmanı, vergi denetim elemanı olarak çalışabilirler. Ayrıca "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik" sınavına girerek başarılı olan ve ilgili staj süresini tamamlayan öğrencilerimiz serbest muhasebeci mali müşavir olabilmektedirler. Bu unvana sahip müşavirlerin ilgili şartları tamamlaması halinde "Yeminli Mali Müşavir" olmaları da mümkündür.  Kamu Gözetim Kurumu tarafından yapılan "Bağımsız Denetim"  sınavında başarılı olan öğrencilerimiz ise "Bağımsız Denetçi" olabilmektedirler.

Akademik alanda devam etmek isteyen öğrencilerimiz ise Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans ve doktora programlarına devam ederek kendilerini geliştirebilirler.

tanıtım

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.