Uygulamalı Bilimler Fakültesi
22/09/2023 10:39:36 - 25/09/2023 10:39:36 - 1604 Okunma

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders seçimi, katkı payı/öğrenim ücreti yatırma, kayıt yenilme ve danışman onay işlemleri 02.10.2023 Pazartesi günü başlayıp 06.10.2023 Cuma günü sona erecektir.

Tüm öğrencilerimizin kayıt yenilme işlemlerine yönelik hazırlanan OBS' deki Ders Kayıt videosunu incelemesi büyük önem arz etmekte olup ders kayıt işlemlerinde sorun yaşayan öğrencilerimizin öncelikle danışmanlarıyla iletişime geçmeleri gerekmektedir.

- Finans ve Bankacılık Bölümü Danışman Listesi için tıklayınız.

- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Danışman Listesi için tıklayınız.

- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Danışman Listesi için tıklayınız.

Ders Kayıt Videosu için tıklayınız.

Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri İçin tıklayınız.

 

Kayıt Yenileme İşlemleri ile İlgili Önemli Not: 

  1. Öğrencilerimiz, Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği gereğince yukarıda belirtilen tarihlerde kendi otomasyon sayfasından 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılına ait sorumlu oldukları derslerin yanı sıra varsa öncelikle alt yarıyıllardan başarısız/devamsız oldukları veya çeşitli sebeplerle dönemi içerisinde alamadıkları dersleri seçmek ve kesinleştir-onayla butonunu tıklayarak kesinleştirmek zorundadırlar. Dersler kontrol edildikten sonra kesinleştirme işlemi yapılmalıdır. Kesinleştirilen dersler için ekle/sil haftasında ders değişikliği yapılabilir.
  2. Öğrenciler katkı payı/öğrenim ücreti yatırsa dahi ders kayıtlarını kesinleştirmezlerse kayıt yenileme yapmış sayılmazlar.
  3. Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez.
  4. Fakülte öğrencileri OSD (Ortak Seçmeli Ders) dersini öğrenim gördüğü bölüm haricinde farklı bir bölümden almalıdır. Yüksekokul öğrencileri ise dönem seçmeli derslerini almalıdır.
  5. Akademik Takvimde belirtildiği üzere; Ders Ekleme ve Çıkarma tarihleri 09-11 Ekim 2023 tarihleri arasında olup değişiklik yapılacak zorunlu ve seçmeli dersler için bu tarihler arasında öğrenci danışmanıyla iletişime geçmelidir.
  6. Normal öğrenim süresi içerisinde olan tüm öğrenciler harç yatırmadan sadece ders kaydı yapacaklar, normal öğrenim süresini aşmış olan öğrenciler ise katkı payı (harç) öğrenci numarası ile Halk Bankası bankamatiklerinden ödeyebilirler.
  7. 27.07.2022 tarihli ve 5874 sayılı 2022 Cumhurbaşkanlığı Kararının 10. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince "Devlet Yükseköğretim Kurumlarında bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır" hükmüne istinaden ikinci üniversite olarak üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler katkı payı/öğrenim ücreti ödemek zorundadırlar.
2023-2024 akademik yılı Güz dönemi Ders kayıt

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.