Uygulamalı Bilimler Fakültesi
07/09/2022 15:05:21 - 08/09/2022 15:05:21 - 964 Okunma

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders seçimi, katkı payı/öğrenim ücreti yatırma, kayıt yenilme ve danışman onay işlemleri 12.09.2022 Pazartesi günü başlayıp 16.09.2022 Cuma günü sona erecektir.

Ayrıca yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerimiz de ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sisteminden kendileri yapacaklardır. (Derslerde ekleme çıkarma işlemi kesinlikle yapmamaları gerekmektedir.)

Tüm öğrencilerimizin kayıt yenilme işlemlerine yönelik hazırlanan OBS'deki Ders Kayıt videosunu incelemesi büyük önem arz etmekte olup ders kayıt işlemlerinde sorun yaşayan öğrencilerimizin öncelikle danışmanlarıyla iletişime geçmeleri gerekmektedir.

- Finans ve Bankacılık Bölümü Danışman Listesi için tıklayınız

- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Danışman Listesi için tıklayınız.

- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Danışman Listesi için tıklayınız.

Ders Kayıt Videosu için tıklayınız.

Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri İçin tıklayınız. 

Ders Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

Kayıt Yenileme İşlemleri ile İlgili Önemli Not: 

1- Öğrencilerimiz, Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği gereğince yukarıda belirtilen tarihlerde kendi otomasyon sayfasından 2022-2023 eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılına ait sorumlu oldukları derslerin yanı sıra varsa öncelikle alt yarıyıllardan başarısız/devamsız oldukları veya çeşitli sebeplerle dönemi içerisinde alamadıkları dersleri seçmek ve kesinleştir-onayla butonunu tıklayarak kesinleştirmek zorundadırlar. Dersler kontrol edildikten sonra kesinleştirme işlemi yapılmalıdır. Kesinleştirilen dersler için ekle/sil haftasında ders değişikliği yapılabilir.

2- Öğrenciler katkı payı/öğrenim ücreti yatırsa dahi ders kayıtlarını kesinleştirmezlerse kayıt yenileme yapmış sayılmazlar.

3- Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez.

4- Üniversitemiz birimlerinde açılan Üniversite Ortak Seçmeli Ders (OSD) listesine erişmek için tıklayınız.

(OSD dersleri öğrencinin öğrenim gördüğü bölüm haricinde farklı bir bölümden alınmalıdır.)

5- Akademik Takvimde belirtildiği üzere; Ders Ekleme ve Çıkarma tarihleri 19-21 Eylül 2022 tarihleri arasında olup değişiklik yapılacak zorunlu ve seçmeli dersler için bu tarihler arasında öğrenci danışmanıyla iletişime geçmelidir.

6- Normal öğrenim süresi içerisinde olan birinci öğretim öğrencileri harç yatırmadan sadece ders kaydı yapacaklar, normal öğrenim süresini aşmış olan birinci öğretim öğrencileri ise katkı payı (harç) öğrenci numarası ile Halk Bankası bankamatiklerinden ödeyebilirler.

7- 27.07.2022 tarihli ve 5874 sayılı 2022 Cumhurbaşkanlığı Kararının 10. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince "Devlet Yükseköğretim Kurumlarında bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır" hükmüne istinaden ikinci üniversite olarak üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler katkı payı/öğrenim ücreti ödemek zorundadırlar.

 

ders kayıtları 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Ders Kayıtları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.