Uygulamalı Bilimler Fakültesi
25/03/2021 11:11:41 - 29/03/2021 11:11:41 - 1825 Okunma

DERS KAYITLARI HAKKINDA

  • Öğrenciler derslerini kendileri seçmeli ve kesinleştirmelidir. Aksi takdirde ders kayıt işlemleri tamamlanamamaktadır. Kesinleştirildikten sonra danışman onayı verilmelidir.
  • Ders kayıt haftasında öğrenciler düzenli olarak Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) mesajlarını kontrol etmelidir.
  • Öğrenciler OBS içerisindeki e-mail ve telefon numaralarının güncel olmasına dikkat etmelidir. Aksi takdirde yaşanabilecek bir sorunda mesuliyet öğrenciye aittir.
  • Öğrencilerin ders kayıtlarını son güne bırakmamaları tavsiye olunur.
  • 1.sınıfta sadece yabancı uyruklu öğrenciler Akademik Türkçe dersini almak zorundadır. Not ortalamasının hesaplanmasında Akademik Türkçe dersinin ortalamaya katkısı bulunmamaktadır.
  • Eğer ders kayıt haftasında eksik ya da fazla ders alınmış ise, öğrenciler ders ekle-çıkar haftasında düzeltme yapabilirler. Değişiklik yapılacak zorunlu ve seçmeli dersler için bu tarihler arasında öğrencinin danışman ile iletişim içinde olunması önemlidir.
  • Ders kayıt haftasında kayıt yaptırmayan öğrencilerin, "mazeretli ders kayıt” haftasında, mazeretlerinin uygun bulunması halinde ders kaydı yapmaları mümkündür.
  • Öğrencilerin alttan ders seçimi konusundaki işlemlerini mutlaka Danışman Hocası ile koordineli şekilde yapması gerekmektedir, eğer müfredat değişiklikleri söz konusu ise (İ.Ö. sınıflarının kapanması veya Fakülteye dönüşme sürecinden dolayı) öğrenci kendisi alttan derslerini ekleyememekte, Danışmanın eklemesi gerekmektedir. Bu durumda da Danışman tarafından eklenen derslerin mutlaka öğrenci tarafından kesinleştirmesinin yapılması gerekmektedir. Kesinleştirilmemiş olan dersler Danışman tarafından onaylanamamaktadır.
  • DZ ile kalınan derse ilişkin devam zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Öğrenci, başarısız olduğu ve tekrar aldığı derslere devam etmek zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • Öncelikle ders kayıt işleminin yapılabilmesi için ilgili döneme ait katkı payı/öğrenim ücreti yatırılmış olmalıdır.
  • GANO’su 1,80’in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder. Bu durumda olan öğrenciler ulusal ve/veya uluslararası değişim programından yararlanamaz. Öğrenciler not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alabilirler.

 

  • GANO’su 1,80 ve üzeri olan öğrencilerin alt yarıyıllardan alacakları derslerle, kayıt yaptıracakları yarıyıldaki derslerin kredilerinin toplamı ortak zorunlu dersler hariç 40 AKTS kredisini geçemez. Böyle durumlarda bırakılan dersler, açıldığı ilk yarıyılda tekrar alınır.
  • Tekrar edilecek ders seçimlik ise, öğrenciler aynı dersi veya bu dersin yerine sayılabilecek eşdeğer kredili diğer seçimlik dersleri alabilir.
  • Öğrenciler başarısız oldukları, ancak sonradan programdan çıkarılan zorunlu dersler yerine, kayıtlı oldukları bölüm veya program tarafından uygun görülen eşdeğer dersleri, ilgili Kurulun onayı ile alabilir.
  • Lisans öğrencileri, bulunduğu dönemden önceki tüm derslerini başarması ve GANO’sunun en az 3.00 olması durumunda, üçüncü yarıyıldan itibaren, ön koşulu olmayan üst yarıyıla/yıla ait derslere kayıt yaptırabilir. Ancak kayıt yaptıracakları yarıyıldaki derslerin kredilerinin toplamı ortak zorunlu dersler hariç 40 AKTS kredisini geçemez.

 

  • Öğretim programı dikkate alınarak ilgili yarıyıl/yıl için gereken dersleri almış ve GANO’su en az 3,00 olan öğrenciler; ders gün ve saatinin programındaki dersleriyle çakışmaması koşuluyla, danışmanın ve bölüm başkanının/program danışmanının önerisi, ilgili yönetim kurulu kararları ile öğretim programları dışında, tüm öğrenim süresi içinde en fazla dört ilave ders alabilir. Ancak, böyle bir dersin alınıp başarısız olunması halinde; öğrencinin mezun olabilmesi için, bu ders veya eşdeğer sayılacak başka bir dersi başarma şartı aranır. Bu dersler, kredisiz olarak işaretlenir.

 

  • Alt dönemden dersi olan öğrenciler, öncelikli olarak 1.sınıftan olan alttan veya muaf olmadıkları derslerden başlamak üzere bulunduğu döneme kadar olan derslerini programda çakışma olmamasına dikkat ederek almalıdır.
  • Öğrenciler ders kayıtlarını yaparken, Öğrenci Bilgi Sistemi ile Ders Programları tümleşik çalışmakta olup; ders programında çakışan derslere Öğrenci Bilgi Sistemi izin vermeyecektir. Derslerin çakışması durumunda öncelik alt dönemdeki dersler olarak uygulanacaktır.
  • Mezuniyeti için azami öğrenim süresini kullanmamış öğrencilerden, devam şartını yerine getirmiş olduğu tek dersten sorumluluğu kalan veya mezuniyeti için GANO’sunun en az 2,00 olma şartı hariç tüm gereklerini yerine getirmiş öğrenciler; tek ders sınav sonucu alacağı notun katkısıyla GANO’sunu en az 2,00 düzeyine çekebilecek durumda olması koşuluyla, yarıyıl/yıl sonunda tek ders sınav hakkını bir kez kullanabilir. Tek ders sınavında en az CC notu alan öğrenci başarılı sayılır. Sınav günü akademik takvimde belirtilir. Bu öğrenciler sınava girecekleri yarıyılın öğrenci katkı payını öderler.
DERS KAYITLARI

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.