05/05/2023 13:45:10 - 22/05/2023 13:45:10 - 5477 Okunma

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Stajı Yapacak Öğrencilerin Dikkatine;

Staj yapmak isteyen öğrencilerin, staj takviminde belirtilen son başvuru tarihine kadar aşağıda belirtilen staj evraklarını elden veya kargo ile Fakültemize ulaştırmaları gerekmektedir.

1. Staj Kabul Formu için tıklayınız. (işyeri onaylı haliyle 3 asıl nüsha düzenlenecektir.)
  1. T.C. Kimlik Kartı / Nüfus cüzdanı fotokopisi
  2. SGK Müstehaklık Sorgulama Belgesi (Ayrıntı için tıklayınız.)
  3. İşletme Staj Sözleşmesi için tıklayınız.  (Üç asıl nüsha düzenlenecektir. İşyeri ve öğrenci tarafından her sayfasının paraflanması ve imzalanması gerekmektedir.)

Staj yapacak öğrenciler, mutlaka kendileri için belirlenen ve stajlarından sorumlu öğretim elemanı bilgisine OBS’ den ulaşmalıdır. İsteyen öğrenciler staj evraklarını fakültemize teslim etmeden önce ön kontrol için sorumlu öğretim elemanı ile iletişime geçebilirler.

Fakülteye staj başvuru evraklarını teslim edecek öğrenciler; evrak tesliminden önce staj evraklarını uygulamalı eğitimler komisyonuna imzalatması ve daha sonra fakülte Evrak Kayıt bürosuna teslim etmesi gerekmektedir.

Uzaktan eğitim dolayısıyla;

• Komisyon üyeleri tarafından staj evrakların imzalanması Salı ve Çarşamba günleri yapılacaktır. Öğrencilerimiz gelmeden önce mutlaka stajından sorumlu öğretim elemanı ile irtibata geçmelidir.

Bölüm

20 iş Günü Staj

Sorumlu Öğretim Elemanı

Staj Sorumlu Öğretim Elemanı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Yüksekokul Öğrencileri)

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Şerif DİLEK

Dr. Öğr. Üyesi Ebru BİLGEN KOCATÜRK

Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte Öğrencileri)

Dr. Öğr. Üyesi Ferahnur ÖZGÖREN ŞEN

Dr. Öğr. Üyesi İhsan AKTAŞ

Bankacılık ve Finans

(Yüksekokul Öğrencileri)

Dr. Öğr. Üyesi Emre ÇEVİK

Dr. Öğr. Üyesi Fatih KAYHAN

• Kargo ile gönderilecek staj başvuru formlarıyla ilgili yaşanacak aksaklıklardan/gecikmelerden Dekanlığımız sorumlu değildir.
  • Bölüm Uygulamalı Eğitimler Komisyonu tarafından imzalanan başvuru formlarının teslim alınması öğrencilerin sorumluluğundadır.

2023 YILI

04 Eylül 2023

18 Eylül 2023

20 Ekim 2023

Not: Cumartesi, Pazar ve Resmi Tatillerde staj yapılmayacaktır.

STAJ ONAYLANDIKTAN SONRA HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER;

1. Ek-2 Staja Başlama Yazısı için tıklayınız.
  2. Ek-3 Staj Değerlendirme ve Sonuç Formu için tıklayınız.
  3. Staj Başarı Formu (İşyeri ve fakülte nüshası olmak üzere 2 asıl nüsha)
  4. Dış kapak, iç kapak (Fotoğraflı), günlük form, takip çizelgesi ve arka kapaktan oluşan PDF dosyası (Staj gün sayısına göre seçilecek)

STAJ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER;

• Staj yeri, işleyişi ve prosedürü (Yetkili imzaları, staj yeri zamanı ve devamı, staj dosyasının doldurulması vs.) ile ilgili bilgiler için Staj Yönergesini okuyunuz. Stajların kapsam ve içerikleri ilgili diğer sorularınız için sorumlu öğretim elemanından bilgi alabilirsiniz.
  • Staj yaparken ve staj dosyası hazırlarken dikkat etmeniz gereken hususlar için Detaylı Staj Anlatımına bakabilirsiniz.
  • Staj sürecinin işleyişi için Staj Süreci Akışına bakabilirsiniz.
  • Başvuru olmadan yapılan stajlar kesinlikle geçerli değildir. Fakülte Kurulunun onayından geçemeyen öğrenci, staja başlayamaz.
  • Öğrencinin staja başladığı ilk gün mesai bitimine kadar, işyeri yetkilisi tarafından imzalanan Staja Başlama Yazısı e-posta ile ubf@klu.edu.tr adresine gönderilmeli ayrıca belgenin aslı Fakültemize gönderilmelidir. Staja Başlama yazısı gönderilmeyen öğrencilerin stajı iptal edilecektir.
  • Staj başlangıcında; staj dosyasının içerisinde yer alan 2 adet Gizli ibareli Staj Başarı Formu (işyeri ve fakülte nüshası), işyeri yetkilisine teslim edilmelidir.
  • Staj dosyaları, Ek-3 Staj Değerlendirme ve Sonuç Formu ile Gizli ibareli Staj Başarı Formu ekleri ile birlikte staj bitiminden sonra 2 hafta içerisinde elden veya kargo ile Fakültemize teslim edilmelidir. Belirtilen sürede staj dosyanız teslim edilmemesi durumunda stajınız geçersiz sayılacaktır.
  • Gizli ibareli Staj Başarı Formunun fakülte nüshası, işyeri tarafından “GİZLİ” kaydı ile yetkili kişi tarafından zarfın ağzı kapatılıp onaylanmış olarak gizlilik kuralları içerisinde öğrenci aracılığıyla staj dosyası ile birlikte fakülteye teslimi sağlanmalıdır. Gizli ibareli Staj Başarı Formunun zamanında teslim edilmemesi durumunda staj geçersiz sayılacaktır.
  • İmza/Kaşe ibaresi bulunan yerlerde hem imza hem de kaşe gerekmektedir. İmza ve kaşe gerektiren tüm kısımlar unutulmamalıdır.
  • Staj başvurusu kabul edilen öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası Fakültemiz tarafından yapılacaktır. SGK işe giriş bildirgelerinizi staj başlama tarihinden birkaç gün önce e-devlet üzerinden temin edilebilir.
  • Bölüm Uygulamalı Eğitimler Komisyonu tarafından uygun görülmeyen stajlar gün sayısı ve staj konusu belirtilerek kısmen veya tamamen reddedilebilir veya düzeltme talep edilebilir. Düzeltme istenen staj dosyası için ise öğrenci en geç 2 (iki) hafta içinde istenen düzeltmeyi gerçekleştirmek zorundadır. Komisyon 10 gün içinde içerisinde düzeltilmiş dosyayı inceler. Düzeltmenin kabul edilmesi durumunda staj “başarılı” sayılır. Düzeltilmesi istenen dosyanın zamanında teslim edilmemesi veya stajın ikinci kez reddedilmesi durumunda ise staj “başarısız” sayılır.

Adres: Kırklareli Üniversitesi - Uygulamalı Bilimler Fakültesi

İstiklal Mah. İstanbul Asfaltı Yolu Üzeri Küme Evleri No:3/2