23/10/2024 16:58:10 - 31/10/2024 16:58:10 - 805 Okunma

2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ara (vize) sınavları, 04 Kasım - 10 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav programı aşağıda verilmiştir.

Finans ve Bankacılık Bölümü Sınav Programı için tıklayınız. (28.10.2024 Güncellenmiştir.)

Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Sınav Programı için tıklayınız. (28.10.2024 Güncellenmiştir.)

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Sınav Programı için tıklayınız. (28.10.2024 Güncellenmiştir.)

  • Sınavda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar için tıklayınız.
  • Kırklareli Üniversitesi Önlisans ve Lisans Sınavları Uygulama Esasları için tıklayınız.

NOT: Tüm sınavlarımız yüz yüze yapılacaktır.

Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

2024-2025 Güz Yarıyılı Ara (Vize) Sınav Programı

Facebook Twitter Google Plus
Sınav ile ilgili Sık Sorulan Sorular

Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Akademik Takvimine, Üniversitemiz/ Fakültemiz internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Sınav programlarına, Fakültemiz internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Fakültemizde uzaktan eğitim yoluyla okutulan derslerin (Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, İngilizce-I, İngilizce-III ve Akademik Türkçe) sınavları, yüz yüze yapılacaktır.

Bir öğretim programında aynı yarıyıl içerisinde yer alan derslerden, alttan alınan derslerin sınavları hariç olmak üzere, en çok ikisinin sınavı aynı gün yapılabilir.

Öğrenciler sınavlara, sınav programında belirtilen zaman ve yerde, öğrenci kimliği veya kimlik yoksa sınav başlamadan önce öğrenci işlerinden temin edilmiş olan öğrenci belgesi ile girmek zorundadırlar. Aksi takdirde sınava girilemez. Sınavda kalem, silgi, hesap makinesi vb. yanında getirilmesi gerekir. Öğrenciler, sınavlarda hesap makinesi kullanabilir. Ancak dersin öğretim elemanının takdiri istisna olmak üzere; kullanılacak makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C…) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

Öğrenciler, sınavlarda hesap makinesi kullanabilir. Ancak dersin öğretim elemanının takdiri istisna olmak üzere; kullanılacak makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C…) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

Öğrenciler sınavlara, sınav programında belirtilen zaman ve yerde, öğrenci kimliği veya kimlik yoksa sınav başlamadan önce öğrenci işlerinden temin edilmiş olan öğrenci kimliği muadili belge ile girmek zorundadırlar. Aksi takdirde sınava girilemez.

Sınava en geç 15 dakika gecikme ile gelen öğrenciler sınava alınır. Ancak bu öğrencilere ek süre verilmez. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika öğrencilerin dışarıya çıkmasına izin verilmez.

Öğrenciler, sınav zamanlarının çakışmasından dolayı giremediği ara sınavlar için ilgili birime mazeret sınavı hakkı için başvurabilir ve bu öğrencilere ilgili yönetim kurulu kararıyla mazeret sınav hakkı verilebilir.

Sınav yoklama listesi öğrenciler tarafından mavi tükenmez kalemle imzalanır ve yoklama listesinde yer almayan bir öğrenci sınava alınmaz. Bu işlemler sınavın gözetmenleri tarafından takip edilir. Yoklama listesinin ilgili yerleri de gözetmenler tarafından doldurularak imzalanır.

Öğrenciler, sınav süresince cep telefonlarını kapalı tutmak; görünmeyen ve erişemeyecekleri bir yerde bulundurmak zorundadırlar. Sınava akıllı saat vb. elektronik cihazlar ile girilmesi yasaktır.

Sınav soru ve/veya cevap kâğıtları tek tek öğrencilere dağıtılır ve ilgili yerlerin (ad, soyad, numara vb.) mavi tükenmez kalemle doldurulması istenir. Doldurulan alanlardan ilgili öğrenci sorumludur. Üzerinde kimlik bilgileri bulunmayan sınav kağıdı geçersiz sayılır. Öğrenci oturduğu sıra ve çevresinde bulunan (duvar, sıranın altı, vb.) sınavı yapılacak dersle ilgisi olsun veya olmasın her türlü kağıt, not ve kitaptan sorumludur.

Öğrenciler geçerli nedenlerin varlığı hâlinde mazeret sınavına girmek için ilgili dilekçe (https://ubf.klu.edu.tr/Sayfalar/3688-formlar.klu) ile Fakültemiz öğrenci işleri bürosuna başvuruda bulunmalıdırlar. Başvurular ara sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde yapılmalıdır. Tüm başvurular Fakültemiz Yönetim Kurulunca karara bağlanır. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmez.

Öğrencilerin mazeretli sayılmasına, geçerli nedenlerin varlığı hâlinde, ilgili yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretin kabulü için kanıtlayıcı belgelerin, ara sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime verilmiş olması gerekir. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmez. Öğrencilerin sağlık raporu ile mazeretli sayılabilmesi için sağlık raporlarının ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak alınması gerekir. Öğrenciler mazeretli kabul edildikleri süre içinde derslere ve sınavlara giremez. Bu durumda girmiş oldukları derslerin yoklamaları ve sınavlardaki notları geçersiz sayılır. Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır. Bu durumdaki öğrencilerin de, sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime dilekçe ile başvurmaları zorunludur. İlgili mevzuat hükümleri uyarınca Türkiye’yi uluslararası seviyede yurt içinde ve yurt dışında temsil eden öğrencilerin, izinli ve mazeretli sayılabilecekleri sürelere ilişkin oranların belirlenmesine ilgili yönetim kurulu karar verir.

Öğrenciler mazeretli kabul edildikleri süre içinde derslere ve sınavlara giremez. Bu durumda girmiş oldukları derslerin yoklamaları ve sınavlardaki notları geçersiz sayılır.

Rektörün onayı ile Türkiye’yi veya üniversiteyi ulusal ve/veya uluslararası folklorik, sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanlarda temsil eden etkinliklere katılan öğrenciler mazeret sınavlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen tarihlerde girer. Mazeret sınavları için ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

Öğrencilerin mazeretli sayılmasına, geçerli nedenlerin varlığı hâlinde, ilgili yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretin kabulü için kanıtlayıcı belgelerin, ara sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime verilmiş olması gerekir. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmez.

Mazeret sınavı başvuru sonuçlarını ve sınav programını, Fakültemiz internet sayfasından öğrenebilirsiniz.

Ara sınavlar hariç, her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, diğer sınavlar içim mazeret sınavı yapılmaz. Mazeret sınavları için ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

Bir dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girebilmek için devam şartını yerine getirmeyen öğrenci yarıyıl/yıl sonu sınavına alınmaz.

Final sınavına giremeyen (GR) öğrenciler bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınavından alınan puan yarıyıl/yıl sonu sınavı puanı olarak değerlendirilir.

Yarıyıl sonu sınavına girme hakkı elde edenlerden yarıyıl sonu sınavında FF veya FD harf notu alıp başarısız olan öğrenciler ile DD veya DC harf notu alan öğrencilere herhangi bir başvuruya gerek olmadan bütünleme sınav hakkı verilir.

Yarıyıl sonu sınavına girme hakkı elde edenlerden yarıyıl sonu sınavında FF veya FD harf notu alıp başarısız olan öğrenciler ile DD veya DC harf notu alan öğrencilere herhangi bir başvuruya gerek olmadan bütünleme sınav hakkı verilir.

Engelli öğrencilerin performansının en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için öğrencilerin engel durumu göz önünde bulundurularak dersi veren öğretim elemanının onayı ile sınav yeri, süresi, biçimi değiştirilip uygun hâle getirilebilir. Sınavda kullanılacak özel alfabe, bilgisayar, büyüteç gibi ek gereçler, okumaya ya da yazmaya yardımcı kişi ya da araçlar sağlanır.

Sınavlarda veya sınav evrakının incelenmesi sırasında kopya çektiği, çektirdiği veya çekilmesine yardım ettiği tutanakla tespit edilen öğrenciler hakkında 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümleri uygulanır ve ilgili sınavdan sıfır notu verilir.

Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi