02/10/2024 09:09:13 - 04/10/2024 09:09:13 - 174 Okunma

Fakültemiz 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Akademik Açılış Töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem Kırklareli Milletvekili Sn. Ahmet Gökhan SARIÇAM'ın katılımlarıyla 25 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi. 

Törende Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem EKŞİ, Lüleburgaz İlçe Eğitim Müdürü Cihan ERDEM ve fakültemiz öğretim üyeleri yer aldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda, açılış konuşması Dekan Prof. Dr. Muharrem EKŞİ tarafından yapıldı.

Dekan EKŞİ, öncelikle 2024-2025 eğitim-öğretim yılımızın hayırlı olması temennileriyle açılış konuşmasına başlamış ve ardından Haziran 2020 tarihinde Yüksek Okuldan Fakülteye çevrilen Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Finans ve Bankacılık, Muhasebe ve Finans Yönetimi olmak üzere aktif üç bölümle eğitim öğretim hayatına devam ettiğini belirtmiştir. "Fakültemizde 5 Profesör, 5 Doçent, 5 Dr. Öğretim Üyesi, 3 Araştırma Görevlisi, 7 idari personel ve 2 Sürekli İşçi bulunmaktadır. Uygulamalı Bilimler fakültemizde 352 kız öğrenci, 400 erkek öğrenci olmak üzere toplam 628 öğrenci eğitim görmekte ve her yıl ortalama 100 öğrencimiz 7+1 sistemi ile staj yapmaktadır. Fakültemizin en önemli özelliklerinden biri de staj yöntemiyle uyguladığı 7+1 sistemidir. Bu şekilde fakültemizin eğitim süreci içerisinde öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamaktadır. 

21. yüzyılda uluslararası sistem, güçler dengesi ve ekonomik sistem dönüşerek yeni bir dünya kurulurken bilim ve eğitim-öğretim modelleri de değişmekte ve dönüşmektedir. Bilimler çok disiplinli ve disiplinler arası modele dönüşmekte ve teknoloji ve yapay zekanın kaçınılmaz etkisi artmaktadır. Bu nedenle bilim insanları ve akademisyenlerin de kendilerini yeni teknolojilere göre güncellemesi ve ardından öğrencilerini bu yeni tekno-kapitalist ekonomiye ve tekno-hayata hazırlamaları gerekmektedir. Fakülte yönetimi ve akademik kadromuzla öğrencilerimizi yeni yapay zeka çağına hazırlamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." şeklinde açılış konuşmasını tamamlamıştır.

Daha sonrasında Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan ERDEM, yapmış olduğu konuşmada öğrencilerin ilköğretimden üniversiteye uzanan eğitim sürecinde kendini yenileyen ve teknolojik gelişmelerin eğitim hayatına entegrasyonu hakkında bilgilendirme yapmştır.

Törende yaptığı konuşmada Milletvekili Sarıçam, eğitimin kendini yenileyip çağa uydurmasına dikkat çekti. Teknolojik gelişmelerin eğitime katkılarından bahsetti. Projelerin hayata kazanılması hususunda müteşebbis ve yatırımcı eksikliğinin var olduğunu belirten Sarıçam, buna rağmen eğitimin katma değeri yüksek bir alan olduğunu vurguladı. Uygulama noktasında Kırklareli civarında sorunlar yaşanması durumunda destek platformu altında üniversiteyle entegre olması gerektiğini belirtti. Bu sayede nitelikli eleman ihtiyacının azalacağı vurgusunu yaptı.

Kapanış konuşmasında Dekan EKŞİ tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür edip 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

2024-2025 Akademik Açılış Töreni

Facebook Twitter Google Plus
Akademik Açılış Töreni
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi