Uygulamalı Bilimler Fakültesi
02/03/2020 09:08:11 - 02/03/2020 09:08:11 - 15503 Okunma

2020 – 2021 Eğitim-Öğretim yılı Farabi Öğrenci Değişim Programı Güz ve Güz + Bahar Dönemi başvuruları 1 Mart 2020 – 15 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. (Bu sene yapacağınız başvuru, önümüzdeki sene Farabi Öğrenci Değişim Programı’ndan yararlanabilmeniz içindir.) Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Farabi Öğrenci Değişim Programı Başvuru Kriterleri

  1. Öğrencinin yüksek eğitim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
  2. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik ortalamasının (GANO) en az  (4’lük sistemde 2) olması,
  3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik ortalamasının (GANO) en az (4’lük sistemde 2,5) olması,
  4. Ön lisans ve lisans programlarının ilk  yılını tamamlamış olmak, yüksek lisans ve doktora programlarının ilk yarıyılını tamamlamış olmak.

Programa başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlayarak Farabi Bölüm Koordinatörlerine teslim edeceklerdir. 

  1. 2 Adet Farabi Aday Öğrenci Başvuru Formu (Öğrenciler, aday öğrenci başvuru formunu doldururken formun üst tarafındaki uygun bir yere programda güz veya güz + bahar dönemlerinden hangisini tercih ettiklerini belirtmelidir.)
  2. 2 Adet Öğrenci Not Bildirim Belgesi ( Transkript)
  3. 2 Adet Kimlik Fotokopisi
  4. SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi (Kamu ve özel teşebbüste çalışmadığını gösteren belge) (Sosyal Güvenlik Kurumundan Temin Edilecek)

Bankacılık ve Finans Bölümü Farabi Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Berna AK BİNGÜL

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Farabi Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Başak DOĞAN

NOT: Aday Başvuru Formları Bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurulacaktır. Fotoğrafsız, imzasız ve el yazısı ile doldurulmuş olan Farabi Aday Başvuru Formları kabul edilmeyecektir.

Anlaşmalı olunan Üniversiteler, http://farabi.klu.edu.tr/Sayfalar/562-anlasmali-oldugumuz-universiteler.klu bağlantısından incelenebilir. Gerekli formlar Kırklareli  Üniversitesi Farabi Değişim Programı web sayfası belgeler bölümünde (http://farabi.klu.edu.tr/Sayfalar/654-belgeler.klu) mevcuttur.

Formları doldurmadan önce, 04 Mart 2020 Çarşamba günü saat 14:00’te Mühendislik Fakültesi 3 Nolu Konferans Salonunda (Kayalı Kampüsü) yapılacak olan toplantıya katılarak gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

LÜTFEN DİKKAT!!

  1. Sadece bir tane üniversite tercih edebilirsiniz.
  2. Başvuru yapmayı düşündüğünüz üniversitenin anlaşmalı olup olmadığını Farabi Koordinatörlüğü sitesindeki “Anlaşmalı Üniversiteler” bağlantısından (http://farabi.klu.edu.tr/Sayfalar/562-anlasmali-oldugumuz-universiteler.klu) öğrenebilirsiniz . Bu bağlantıdan indirdiğiniz dosyadan istediğiniz bölümün olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
  3. Anlaşmalı üniversiteler bağlantısından kontenjanları incelediğinizde, örneğin kontenjan sayısını o bölüm için iki kişi olarak göreceksiniz. Bu şu anlama gelmektedir; bizim üniversitemizden karşı üniversiteye iki kişi gidebilir. Karşı üniversiteden de  bizim üniversiteye iki kişi gelebilir. Ancak bazı üniversiteler kontenjanlarda değişiklik yapabiliyor veya özel şartlar getirebiliyorlar. Örneğin, İstanbul Üniversitesi online kayıt istiyor. Herhangi bir sorun yaşamamak için, gitmek istediğiniz üniversitenin Farabi Öğrenci Değişim Programı sayfasına giderek veya gitmek istediğiniz üniversitenin Farabi Koordinatörlüğünü arayarak özel şartlarını ve güncellenen kontenjanlarını öğrenmelisiniz.
  4. Vakıf üniversiteleri Farabi öğrenci değişim programı kapsamı dışındadır.
  5. Aday öğrenci başvuru formunu doldururken, formun üst tarafında uygun bir yere güz veya güz + bahar dönemlerinden hangisini tercih ediyorsanız belirtmeniz gerekmektedir.

 

 

farabi başvuru

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.