19/12/2019 15:28:26 - 22/02/2021 15:28:26 - 10282 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Lojistik Kulübü tarafından 04/12/2019 tarihinde Turkish Cargo’ya teknik gezi düzenlenmiştir. İletişim Medya Sorumlusu Sn. Ömer Can Bey ve Operasyon Sorumlusu Semiha Çetin öğrencilerimize firma hakkında bilgilendirme yapmış ve faaliyet alanlarını anlatmıştır. Turkish Cargo, faaliyetlerine 1933 yılında başlamış ve ilk uluslararası kargo taşımasını 1936 yılında yapmıştır. Şu an şirket, dünyanın en büyük 7. hava kargo taşıyıcısı konumundadır. 126 ülkeye uçuş yapmakta, 268 dış hat noktasına ulaşım sağlamakta ve 319 nokta ile Dünyanın en büyük 4. uçuş ağını oluşturmaktadır. Türkiye'nin konumu sayesinde şirketin 2 saatte 37 farklı ülkeye ulaşım sağladığı, hava kargo trafiğinin merkezinde yer aldığı bilgisi öğrencilerimize aktarılmıştır. Turkish Cargo filosunda 348 adet uçak bulunduğu, bunlardan 24 tanesinin kargo uçağı olduğunu ve diğer uçakların yolcu taşıması yapmakta olduğunu, en çok cenaze taşıması ve canlı hayvanların taşındığını anlatmışlardır.

Yetkililer, şirketin gelecek planlarından da bahsetmiş, tesislerini büyüteceklerini, door to door taşımaya geçeceklerini ve e-ticaret ürünlerinin uçaklarda taşınmaya başlayacağını aktarmışlardır. Lojistik bölümü mezunların hava kargoda işe alımlarında öncelikli olduğu belirtmişlerdir ve öğrencilerimizden gelen her türlü soruyu özenle yanıtlamışlardır. Turkish Cargo yetkililerine öğrencilerimize aktardıkları bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Lojistik Kulübü Turkish Cargo