03/10/2018 15:19:47 - 05/10/2018 15:19:47 - 16173 Okunma

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde oluşturulan Danışma Kurulu 2 Ekim 2018 Salı günü saat 09.00’da ilk toplantısını Yüksekokul Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantı, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Mehmet Hasan Eken başkanlığında, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Şener Birgün, Lüleburgaz Ticaret Borsası Başkanı Kenan Var, Çerkezköy Gümrük Müdürü Dr.Lütfi Tayfur, Ersin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Ersin, Bünge Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Trakya Bölgesi Fabrika Müdürü Metin Sağlam, Barsan Global Lojistik A.Ş. Trakya Bölge Direktörü Nadir Tuncalı, Ziraat Bankası Lüleburgaz Şube Müdürü Zafer Terzioğlu, İş Bankası Lüleburgaz Bulvar Şube Müdürü Yasemin ÇORA, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Berna Ak Bingül ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Başak Doğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, tanışma ve takdim sonrası, Yüksekokulumuz bünyesinde açılması planlanan Tarım Endüstrisi Yönetimi bölümü ve bölümün bölgesel kalkınmaya etkisi konusunda Yüksekokulumuz öğretim üyesi Doç.Dr. Süleyman Kale tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Danışma Kurulu üyelerinden de, bölümün bölgesel kalkınma ve tarımsal üretimde katma değer yaratmada etkin olacağı ile ilgili olumlu görüşler ve tavsiyeler alındı. Dilek ve temennilerin sunulmasıyla toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası, Akademik Açılış Töreni’ne geçmeden önce, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür ile Danışma Kurulu üyeleri arasında sohbet gerçekleştirildi.

Danışma Kurulu